5/30/2013

LOMAA, LIIKUNTAA & RUOKAA

On tähän lomailuun ihan totutteleminen. Niin paljon vapaa-aikaa, ettei tiedä mitä tekisi. Välillä tuntuu, että päivät vain matelee... Kun on tottunut siihen, että päivät ovat aktiviteetteja täynnä ja tietty rytmi säilyy, niin yhtäkkiä vaikea tottua näinkin rentoihin päiviin. Mutta toisaalta nyt on aikaa monille sellaisille asioille, joille ei jäänyt aina aikaa arjen keskellä. Mun päivät on mennyt kavereita nähdessä, auringosta nauttiessa sekä treenatessa. Ei ollenkaan hullumpaa!



Tänään käytiin kaverini kanssa treenaamassa. Hän harrastaa itse yleisurheilua ja treenaa tottakai aktiivisesti. Tänään treeniin kuului koordinaatiota, vetoja, loikkia sekä keskivartaloa. Itseltäni löytyy yleisurheilutaustaa monien vuosien takaa lapsuudesta... Eli voin kertoa, että kyllä tämä tyttö laitettiin taas koville. Huomaa, ettei ole tullut tehtyä vastaavanlaista harjoittelua hetkeen. Ärsyke oli niin erilainen mitä yleensä, että kyllä tuntui! Mutta ihan älyttömän hyvä treeni! Näitä lisää! On hienoa huomata lähtötilanteessa, kuinka paljon parannettavaa löytyy. Se motivoi jatkamaan!


Kunnon treeniä tukee tietysti hyvä ruokavalio. Ostin ensimmäistä kertaa goji-marjoja ja avokadoa. Aivan mahtavaa terveysherkkua. Käytin näitä lisukkeena salattiin, mutta esimerkiksi goji-marjat toimivat ihan sellaisenaan naposteltaviksi tai niitä voi lisätä vaikka aamupuuroon. Päivittäinen suositus näissä marjoissa on noin kourallinen. Sen lisäksi, että marjat ovat hyviä, löytyy niistä myös runsaasti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja. Suosittelen!

Tämän päiväinen annokseni sisälsi siis kalaa, täysjyväriisiä, raejuustoa sekä salaattia, jossa lisukkeena oli normaalien kasvisten lisäksi avokadoa, saksanpähkinöitä sekä goji-marjoja.



Onneksi toisille tuo liika vapaa-aika ei tuota ongelmia. ;) 


Energistä loppu viikkoa kaikille! :)









5/27/2013

Finally graduated!

Nyt se on virallista: mä valmistuin!!! Aivan mahtava fiilis ja olen niin onnellinen, että sitä on vaikea edes sanoin kuvailla. Se fiilis, kun vihdoin koulu on ohi ja kaikki ovet avoinna. Periaatteessa on mahdollisuus tehdä mitä vaan ja kaikki on vaan musta itsestä kiinni. Ihan huikea fiilis!!

Palataan kuitenkin päivissä hieman taaksepäin, nimittäin nämä viimeset viikothan on ollut yhtä kiirettä ja tapahtuma täyteistä koko ajan... Meidän koulussa on ollut joka vuosi tapana, että valmistuvat opiskelijat järjestävät koko koululle gaalan, jossa he valitsemallaan tavalla käyvät läpi omaa opiskeluaikaansa koulussa. Yleensä gaala sisältää erilaisia esityksiä, näytelmiä ja juontoa. Tänä vuonna pääsin itse toimimaan juontajana ja seuraamaan aivan huikeita esityksiä. Gaalamme onnistui todella hyvin ja siitä saatin paljon kiitosta niin opettajilta, kuin oppilailtakin. 


Tuntuu, että nämä viimeiset päivät on ollut yhtä juhlaa, mutta ehkä se on ollutkin ihan ansaittua. Tässä välissä ehdittiin käydä myös Helsingissä tutustumassa urheilumuseoon, joka kuului erääseen kurssiimme.

Tortsaina saatiin opinnäytetyöt vihdoin kansiin ja tottakai tätä oli myös juhlistettava. Kovan työn tulos vihdoin valmiina käsissä ja fiilis mitä parhain!



Viimeistä iltaa vietettiin yhdessä tyttöjen kanssa ja muisteltiin kuluneita vuosia koulussa ja sen ulkopuolella. Jos mulle jotain näistä vuosista käsiin jäi, niin ainakin nämä ihan huiput typyt ja ihan huikeita muistoja! <3



Seuraavana päivänä saatiin todistukset ja valmistuttiin.
Itse ajoin kotiin juhlistamaan tätä ystävieni kanssa ja ilta oli aivan mahtava.



Lauantaina juhlistettiin vielä ystäväni kanssa, joka ei päässyt perjantaina kuvioihin mukaan. Tämäkin ilta oli mitä loistavin ja luulen, ettei tällä fiiliksellä oikein mikään voi mennä huonosti.




Koko tämä viikko on ollut aikamoista juoksemista siellä täällä ja on sattunut ja tapahtunut vaikka mitä. Tuntuu että vielä on ehkä vaikea käsittää mitä tässä on tapahtunut eikä kouluun enää tosiaan tarvitse lähteä... Huhhuh... Mulla on onneksi nyt vapaata ja ehdin vähän järjestellä asioita ja hengähtää hetkeksi. Ja mikä parasta, pääsen nauttimaan kesästä! Ihanaa!



Tässä siis mun viime päiviä ja aika hiljaisia ollaan täällä blogin puolella oltu, mutta nyt sitä aikaa on ja tulee olemaan! Jes! :)

Ja tässä sitä nyt ollaan, juuri valmistunut liikuntaneuvoja!




Nyt yritän pikku hiljaa sisäistää tämän kaiken ja alan miettiä ihan uusia kuvioita tulevaisuudelle.

Lämpimästi onnea myös muille valmistuneille ja aivan ihanaa kesää!
Nyt nautitaan!

- Marianna

I graduated last friday and here you can see pictures of my last days. Mostly i've been celebrating with my friends and now I'm just so happy!




 

5/12/2013

VIIKONLOPPU

Tiedättekö sen tunteen, kun olisi ihan älyttömästi tehtävää, mutta ei saa vain mitään aikaiseksi? Se on hassu juttu miten paljon tekemistä voikaan keksiä, ettei vaan tarvitsisi tarttua niihin pakollisiin kouluhommiin. Yhtäkkiä siivoaminenkin tuntuu todella kivalta vaihtoehdolta... :D



Mun viikonloppu meni aika liikunnallisissa merkeissä, mikä ei ollut ollenkaan huono juttu. Mä huomaan itsessäni sen piirteen, että kun mua stressaa joku asia, niin sillon vetäydyn aika paljon ja oon jonkun verran omissa ajatuksissa. Oon ollu tosi vaisu, enkä oo oikein pystyny rentoutumaan lähiaikoina. Tiedän että se johtuu niistä tekemättömistä duuneista ja stressistä. Siihen paras lääke mulla on liikunta. Sillon vaan pystyy hetkeksi nollaamaan kaiken muun. 



Tää viikonloppu oli mulle kunnon terveysviikonloppu ja pyrin syömään hyvin, lepäämään tarpeeksi ja liikkumaan paljon. Nyt kun olin viikonlopun yksin kotona, niin pääsin kokkaamaan itselleni pitkästä aikaa. Meillä kun koulussa tulee lounas sekä päivällinen valmiina, niin ruoanteko on jäänyt aika vähälle.

Lauantaina juhlittiin ystäväni läksiäisiä, sillä hän muuttaa kesäksi muualle töihin. Oli todella mukava ilta ja kaikki otettiin tällä kertaa aika iisisti, mikä oli hyvä juttu. :)


Mun täytys vielä jaksaa painaa kouluhommia, vaikka hirveesti ei nappais. Onneksi ollaan jo loppusuoralla!

Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille! :)

5/09/2013

VAPAAPÄIVÄ

Jälleen päästiin nauttimaan lyhennetystä kouluviikosta ja saatiin useampi vapaapäivä. Ajelin eilen koulusta  kotiin ja suuntasin hierontaan. Niska-hartiaseutu on ollut ihan hirveässä kunnossa ja nyt alkoi tuntua jo siltä, että pakko päästä hierojalle. Tuttuni on urheiluhieroja, joten häneltä on onneksi helppo saada aikoja.  Hartiajumin lisäksi yläselkäni vasemmalta puolelta jokin lihas on kipeytynyt, eikä se jostain syystä meinaa rauhoittua ollenkaan. Jouduin jo viime viikonloppuna ottamaan särkylääkettä kipuun. Täytyy siis seurailla sitä ja mennä varmaan fyssarille, jos ei helpota. 



Tänään aamulla herätessäni olo oli kuin jyrän alle jäänyt. Jokaista lihasta kolotti ja varsinkin selkä oli kipeä. En meinannut jaksaa jostain syystä nousta millään ja olo oli jotenkin todella nuutunut. Aamupalan jälkeen mietin, että voisin lähteä tänään liikkumaan ja herättelemään kroppaa. Sali ei houkutellut, joten ajattelin avata pyöräily- ja tenniskauden.


Ei muuta kuin fillari alle ja pyöräilemään kohti kenttää. Tykkään todella paljon pyöräilystä ja harrastankin sitä melko paljon keväisin ja kesäisin. Se on erinomaista hyötyliikuntaa ja kodistani on juuri hyvän mittainen matka salille tai vaikka pelaamaan tennistä. Harvoin jaksan kuluttaa salin kuntopyörää tai juoksumattoa alkulämmittelyä pidempään. Se on mielestäni tylsää. Mutta esimerkiksi pyöräily paikasta toiseen sopii minulle mainiosti.


Puhelimestani löytyy Sports Tracker -niminen sovellus, jolla pystyy tallentamaan liikutun matkan. Sovellus mittaa matkan, ajan ja nopeuden. Tänään pyöräilyä kertyi yhteensä vajaat 15 km ja aikaa tähän meni vajaa tunti. Aikaa liikunnalle koulun lisäksi on jäänyt melko vähän, joten oli ihanan virkistävää päästä tänään viettämään aikaa liikkuen. Hetkeksi pystyi unohtamaan kouluasiat. 



Kotiin tultuani valmistin ruoaksi kanaa, wokkivihanneksia ja lisuukkeeksi tein salaatin. Viime aikoina on tullut syötyä vähän miten sattuu, joten nyt tavoitteena olisi pistää taas ruokavalio kuntoon ja treeniä tukevaksi. Koulukiireiden loppuessa aion hankkia salikortin ja aloittaa taas säännöllisemmän treenaamisen. Nyt loppuilta rentoilua ja ehkä vähän opparin hiomista.

Mukavaa torstai-iltaa kaikille! :)

5/07/2013

SUNDAY'S OUTFIT


Huh, päivät menevät kyllä kiitettävästi koulun ja eri tehtävien parissa. Valmistumisen lähetessä ei ainakaan kiire lopu. Vielä parin viikon puristus ja se olisi sitten siinä! Ekaa kertaa myös vuosiin pidän kesällä normaalia enemmän lomaa ja työt alkavat vähän myöhemmin. Ajatus tuntuu oudolta, että yhtäkkiä olisi niin paljon vapaa-aikaa, muttei se varmaan pahasta voi olla. ;) On sitten aikaa tehdä kaikkea ja nauttia lomasta. Pitäisi myös miettiä jo syksyä ja tulevia työkuvioita. No kunhan saadaan ensin koulu pois alta, niin voidaan alkaa uhrata ajatuksia näille asioille.

Sunnuntaina kävimme ystäväni kanssa ottamassa muutamia asukuvia. Hieman myöhästyimme aikataulusta ja ulkona oli ehtinyt tulla jo sen verran pimeää, että päädyimme sisälle kuvaamaan. Kuvien laatu ei tästä syystä ja valaistuksen puutteesta ole paras mahdollinen.



Jacket - H&M
Shirt - Cubus
Gloves - Seppälä
Watch - Gant
Jeans - Only
Shoes - Dinsko


5/06/2013

VAPPU

Ajattelin laittaa tänne muutaman kuvan vapusta. Kuvat ovat tietysti niitä perus kännykkäkuvia vaikka järkkäri kyllä oli reissussa mukana. Jostain syystä sitä ei kuitenkaan tullut käytettyä kertaakaan... No mutta eikös se niin mene, että kun tarpeeksi hauskaa on niin kuvailukin unohtuu. Sovitaan tällä kertaa niin.
Me vietettiin vappua Helsingissä ystävien kanssa. Onnistunut vappu kaikin puolin ja saatiin nauttia vielä ihanista keleistäkin. Tiistaina hämmästeltiin ihmispaljoutta keskustassa kierrellen ja illalla suunnattiin baariin tanssimaan. Hauska ilta, eikä mennyt edes liian pitkäksi.



Keskiviikkona lähdettiin aika monen muun tavoin kaivariin piknikille nauttimaan auringosta.
Jälleen kerran oli ihanaa viettää aikaa hyvien ystävien kanssa. Keskiviikko iltana jouduttiin kuitenkin jo ajamaan pois Helsingistä, sillä loppu viikko oli vielä koulua. Niin mielellään kun tuonne olisi jäänytkin.





Vappun kunniaksi uskaltauduin myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa kiharoita näihin lyhyempiin hiuksiin ja mielestäni niistä tuli yllättävän kivat! Olin hieman ennakkoluuloinen alkuun ja kehittelin päässäni mielikuvia mahdollisimman mummomaisesta lookista, mutta kivasti kiharat luonnistuivat suoristusraudallakin. Tuntuu että tykkään tästä lyhyemmästä mallista kokoajan vain enemmän!


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille! :)



5/05/2013

Satama

Hei ja hyvää sunnuntaita. Ulkona sataa ja on harmaata, eli täydellinen päivä naputella opparia. Mä päätin kuitenkin väsätä pienen postauksen, ettei tämä blogi vetäytyisi liian hiljaiseksi. Täytyy myöntää, että tämä kevät on ollut todella kiireinen, eikä hirveästi ole ehtinyt uhrata aikaa uusille asuille tai kuvaussessioille. Harmittaa itseäkin, miten harvakseltaan on tullut postailtua lähiaikoina, mutta välillä se aika vain tuntuu menevän kaikkeen muuhun. Mutta lupaan että tämä asia muuttuu pian! :)

Mulla on ollut paljon stressin aiheita nyt lähiaikoina, kuten tottakai valmistuminen ja kaikkien kouluhommien ajallaan valmiiksi saaminen, mutta myös kesätyöt! Tällä viikolla kuitenkin vihdoin asia varmistui ja duunia on tiedossa. Mulla on vielä kaikki suunnitelmat opintojen jälkeen auki, mutta katsotaan mitä tässä keksii.

Tässä kuvia eräältä ihanan lämpimältä kevätpäivältä, jolloin vietimme ystäväni kanssa täydellisen vapaapäivän auringosta ja raikkaasta ulkoilmasta nauttien tietenkin hyvässä seurassa. Näistä kuvista se lämpö ei ehkä ihan vielä välity, mutta onneksi tässä mennään kokoajan kohti lämpimämpiä päiviä. ;)








Nyt jos kävisin taas kirjoittamisen kimppuun, niin ehkä saisin jotain aikaiseksikin!

Mukavaa sunnuntaita kaikille!


Sunglasses - Lindex
Scarf - H&M
Jacket - Vila
Knit - H&M
Jeans - BikBok
Shoes - Converse